През първия ден от новия месец времето ще се промени. Облачността ще се увеличава и на места се очакват слаби превалявания от дъжд. В североизточните и централните райони ще прехвърча слаб сняг.

Ще духа умерен север-северозапад вятър, с който ще нахлува по-студен въздух, който ще се отрази на температурите в следващите дни. 

Максималните стойности днес ще са между 4 и 7 градуса в Североизточна България и от 8 до 14 градуса в останалите части на страната.

Облачността над планините също ще се увеличава а вятърът със северна компонента значително ще се усили. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 1 градус, а на 2000 метра ще бъдат около 5 градуса под нулата.

Значителна облачност ще има и над Черноморието, където се очакват и превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала.

Максималните температури по крайбрежието ще са между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е около 7-8 градуса.

Във вторник облачността ще се разкъсва, а в сряда отново започва затопляне. В следващите дни ще се радваме на пролетни температури, слънчево ще се задържи до четвъртък. През уикенда времето ще стане динамично, температурите плавно ще се понижат.

Още за времето:

Българското Черноморие – едно от най-замърсените с микропластмаса

Звуковите вълни могат да предизвикват дъжд

Колко магнитни бури ще ударят България през март