С изключение на дъждовни дни като сряда, времето навън става все по-приятно. Радваме се на повече слънчеви часове, по-високи температури и най-вече на факта, че съвсем скоро ще замирише на лято!

Преди да преминем към най-топлия сезон на годината обаче, трябва да обърнем внимание на няколко неща, които трябва да свършим, докато все още е пролет.

Направете основно почистване вкъщи

През пролетта слънцето започва да грее по-ярко и с изненада забелязваме появилите се тук-там паяжини или колко мътни са станали прозорците. Време е да се въоръжите с парцал и препарат, да яхнете прахосмукачката и да се захванете с чистенето. Също така е време да изхвърлите ненужния боклук от балкона и от килера.

Освежете и гардероба си

Навярно вече сте прибрали топлите пуловери и сте изпразнили рафтовете, за да ги напълните с по-тънки дрехи. Помислете обаче дали всичко в гардероба ви наистина ви е нужно. Онази готина тениска няма да изненада никого седма година поред. Има много места, на които можете да дарите старите си дрехи или да ги дадете за рециклиране. Пък и така ще освободите място за новите попълнения.

Започнете да се движите повече

Както споменахме по-горе, скоро ще замирише на лято. Сега е моментът за въпроса: готови ли са за плажа летните ви тела? Ако отговорът е „не“, то ви подсещаме, че скоро няма да ви остане достатъчно време да се погрижите за това. Сега е идеалният момент да започнете да се движите повече и да премахнете излишните килограми, които сте натрупали през зимата.

Обърнете внимание на прическата си

Едно от първите неща, които правим, когато студеното време си отиде, е да си свалим шапките. Именно поради тази причина трябва да обърнете внимание на прическата си. Пролетта е перфектния момент, в който да подхраните косата си след изтощението от студените месеци и да я подготвите за предстоящите жеги. Добър е и моментът за промяна на цвета – за да бъде лятото още по-свежо.

Купете си нов парфюм

Колкото и да обичате своя любим парфюм, той все някога ще ви омръзне. Или на хората около вас. Ето защо можете да опитате непознат свеж аромат с пролетни нотки и ще видите как останалите ще започнат да хвърлят заинтересовани погледи към вас.

Планирайте лятната си ваканция

Препоръчително отсега да помислите къде бихте искали да отидете. Разумните хора предварително събират информация относно това къде да резервират нощувките си, какво да вземат със себе си по време на път, какви проблеми с документите биха могли да възникнат, ако пътуват в чужбина. По този начин ще избегнете суматохата в последния момент.

Списъкът хем не е кратък, хем и не е съвсем изчерпателен. Добрата новина е, че след като отбележите всичко от него като „свършено“, можете съвсем спокойно да го допълвате. Както времето се променя всеки ден, така и на хората им е нужно да се разнообразяват.

Прочетете и:

Местата, на които е вечна пролет

9 неща, които да почистите през пролетта

Кога зад пролетната умора се крие сериозен проблем