Земетресението с магнитуд 6 по скалата на Рихтер, което беше регистрирано вчера в Денизли, принуди десетки души да прекарат нощта на открито заради нанесени щети върху жилищата им.

Властите организираха палткови лагери, в които с отседнали много хора. Други са предпочели да отидат при близки или просто да останат да открито.

"Покривът ни се срути. По къщата има пукнатини, през които може да мине котка", разказва местен жител, пише DarikNews.bg.

"Невъзможно е да се влиза в къщите. Страхуваме се, че ако има вторични трусове, ще бъдем затрупани под развалините", добавя още той.

 

 

За близо 8 часа бяха регистрирани 114 земетресения в Егейския район на Турция с магнитуд между 1,1 и 6 по Рихтер. Първият трус е станал вчера в 11:39 ч. местно време в залива на Кушадасъ и е бил със сила 4,8.

След него имало серия земетресения в окръзите Измир, Денизли, Мугла и Маниса, като най-силният (с магнитуд 6 по Рихтер) беше регистриран в вчера в 14:25 ч. в Бозкурт, окръг Денизли.

В болница бяха настанени над 80 души, но вече 78 са изписани. Трима граждани остават хоспитализирани заради нараняванията си. Контролната кула на летището в град Чардак, окръг Денизли също е понесла щети.

Още по темата:

Силен трус в Турция срути сгради